Kippenvilla voor Orpingtons

Update 16/7/23: Op dinsdag zijn we naar Voldux in Brabant gereden om het hok te zien. Mooie werkplaats. Uiteindelijk hebben we het hok toch geaccepteerd, het is verder goed gebouwd, Afgelopen vrijdag hebben ze hem al bezorgd. De kippenschommel werd als verassing per post bezorgd van Kippenvilla.Update 8/7/23: We hebben de levering van het hok voor deze ochtend helaas moeten annuleren. Het resultaat wijkt (zonder goede reden) veel te veel af van wat we hadden besteld en gecommuniceerd. Gelukkig is Kippenvilla het daarmee eens en heeft aangeboden het geld terug te storten. We willen de kippen graag weg uit de keuken (puppyren Tectake is wel echt top) en naar buiten .. dus we denken er even over na.Update 6/7/23: Oh jee, het legnest lijkt onderdeel te zijn geworden van de deeplitter en het dak loopt niet door zoals in de originele schets … Waarom? Vraag staat uit bij Kippenvilla….Update 04/07/23: Levering staat gepland voor 8 juli! We hebben EUR 311 bijbetaald voor een extra raampje bij de veranda, houten luikje compatible met ChickenGuard (verticaal) en toch nog extra ventilatie in de nok.Hier documenteer ik onze route naar een kippenhok voor onze Orpingtons. Deze post wordt regelmatig bijgewerkt.Basis ontwerp en uitvoerder voor maatwerk Voldux Jasper XL. Tussenpersoon Kippenvilla.nlOnze aangeleverde schets voor het hok met deeplitter bak (nieuw voor Voldux en ons!):Op 18 mei 2023 is de bestelling door ons geplaatst voor EUR 1.750, levering zou dan in 6 weken zijn (29 juni). Op 6 juni 2023 ontvingen we een “tekening” voor akkoord van kippenvilla:Daar gaan we nog wat aanpassingen op doorgeven .. want zo wordt het resultaat wel heel spannend! Maar komt vast goed :)Update: hok in aanbouwIk werk deze post regelmatig bij.

Leave a Reply