PFAS in kippeneieren: veel onduidelijk, maar wel testbaar

Update 15/05/24: 2 kuikentjes geboren!

Update 22/04/24: Onze eieren in Doorn vallen gelukkig binnen de EU norm (uitslag te vinden op de onderstaande website).

Als vader van 3 jonge kinderen en trotse eigenaar van 4 kippen was ik geschrokken toen ik hoorde over de PFAS-problematiek in kippeneieren. Ik wilde meer weten en besloot om deze website te lanceren om mensen te informeren en samen te werken aan meer transparantie.
Omdat er nog veel onduidelijk is over de oorzaak en schaal van PFAS in kippeneieren, is het belangrijk dat we samen meer te weten komen. Door onze eieren te laten testen en de uitslagen te delen, kunnen we een beter beeld krijgen van de PFAS-concentraties in kippeneieren in Nederland.
We gaan zelf onze eieren ook laten testen. De kosten (EUR 270) vind ik beter verdedigbaar wanneer ik die uitslag kan delen en zo, net als vele anderen, bij kan dragen aan meer inzicht.
Ik roep alle hobby kippenhouders in Nederland op om mee te doen! Laat je eieren testen en deel de uitslag op https://pfasinkaart.nl/.

Leave a Reply